Áruházunk nyári szünetet tart. Az ügyfélszolgálati elérhetőségek működnek!

Kapszulás kávé

Egyre nagyobb szeletet hasítanak ki a kávé fogyasztásból a kapszulás kávék. Ezt már mi sem tudjuk figyelmen kívül hagyni, évekig nem is nagyon figyeltünk erre a területre, de miután megjelent a Hauser CE-934 multi kapszulás kávéfőzője (amivel többféle kapszulát ki lehet próbálni és a hagyományos darált kávét is el tudjuk készíteni) már nem lehet megkerülni ezt a területet.

De mi is van a kapszulában?

Átlagosan 6-8 gramm valódi, őrölt pörkölt kávé. A kapszula lezárásának köszönhetően a kávé megtartja aromáját, hosszú ideig megőrzi frissességét. Kávéfőzéskor  a gép lyukakat szúr a kapszula két végén, majd kiemelkedően nagy (12-20bar)nyomással forrásban lévő vizet présel át rajta, ettől lesz a kávé igazán krémes és telt aromájú. A kávézacc pedig a kapszulában marad, így elég a kapszulát kidobni. (Környezetvédők nagyon nem szeretik a kapszulát, mert rengeteg hulladék kelletkezik utána!).

 

De melyik is a jó kapszulás kávé? A NÉBIH szakemberei 2019 novemberében teszteket végeztek a magyar boltokban beszerezhető kapszulákon. Jelölési hibák miatt összesen 6 esetben indult hatósági eljárás, amelyből háromnál megtévesztő jelölés miatt bírságot is kiszabtak. Koffeines és koffeinmentes termékeket is teszteltek. 

 A termékteszt kedveltségi vizsgálatán ezúttal is szakértő és laikus kóstolók pontozták a termékeket „vak-kóstolásos” módszerrel. A koffeinmentes és a koffeint tartalmazó kapszulás kávék esetében külön Szupermenta rangsor született.

A koffeintartalmú kapszulás kávék versenyében első helyen a Nespresso Espresso Livanto végzett. Második helyezést ért el a Lavazza Espresso Armonico, míg harmadikként a Bellarom Classico Espresso zárt a Szupermenta rangsorában.

A koffeinmentes kapszulás kávék között az Amaroy Bar Italia Decaffeinato lett az első. A második helyezést a L’OR Espresso Decaffeinato, míg a harmadikat a Nespresso Arpeggio Decaffeinato érdemelte ki.

<iframe src="//www.youtube.com/embed/NspoocnTAe4" width="425" height="350"></iframe>